Afdeling Ejsbølhus

Kalender

Sct. Severin Børnehuse er en kommunal aldersintegreret daginstitution, der er normeret til 331 børn i alderen 0-6 år.

Børnene er fordelt på 4 afdelinger - i Ejsbølhus er der 68 børn i alderen 3-6 år.

Aktiviteter

Vi begynder dagen med at være i fællesrummet, hvor vi hygger med medbragt morgenmad til ca. kl. 8. Derefter går vi ud på de stuer, hvor børnene hører til.
Børnene leger, har aktiviteter i børnehaven eller ture ud af huset. Bliver børnene sultne i løbet af formiddagen tager de en mad fra deres madpakke, efter aftale med en voksen fra stuen.

Cirka klokken 11 begynder børnene at spise madpakker. Det foregår på stuerne i mindre grupper med en voksen - vi vil gerne at det skal være hyggeligt. Vi voksne er nærværende og lærer børnene almindelig bordskik. Bl.a. at man sidder på stolen under hele måltidet og ikke taler med mad i munden. Børnene dækker selv bord og rydder væk, på den måde lærer de at hjælpe hinanden, selv at tage ansvar og at tingene ikke sker af sig selv.

Når alle har spist er klokken blevet ca. 11.45. På dette tidspunkt er der en voksen på legepladsen, børnene løber ud på legepladsen når de er færdige i garderoben. Klokken 12 er alle børn på legepladsen. Sovebørnene gør sig klar til en middagslur, børnene sover på en madras i stuens stillerum.

Klokken 14 spiser stuerne eftermiddagsmad og hygger sig evt. med sang og læsning. Derefter leges, spilles og hygges indtil børnene skal hjem. klokken 15.45 går vi igen i fællesrummet hvor vi stille og roligt lukker børnehaven ned indtil kl 16.45.